02

Mbi 5 milionë persona do t’i humbasin vendet e punës- shkaku robotët (FOTO

02

Ndryshime të shumëta që do të ndodhin në tregun e punës duke përfshirë zhvillimin e robotëve dhe intelegjencës artificiale, do të rezultojnë në një humbjen e 5.1 milionë vende pune gjatë pesë viteve të ardhshme në 15 vendet kryesore,sipas një analize të botuar në Davos ,raporton Orainfo.

Once feared ... robots and artificial intelligence were depicted as evil in the Terminator movies.Now an asset ... newly unveiled Haier Ubot household robots at the Consumer Electronics Show. Picture: AFP Projeksioni nga Forumi Ekonomik Botëror (WEF) i cili po mban takimin e tij vjetor në Zvicër këtë javë po vie në një përfundim me një humbje prej 7.1 milion vende pune e cila do të kompensohet me 2 milionë vende të reja pune. Vlerësimi nxjerr në pah sfidat e paraqitura nga teknologjitë moderne që janë automatike dhe duke e bërë të tepërt detyrat e shumta njerëzore,nga prodhues të kujdesit shëndetsor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*