Shendetesi

Ja çfarë i ndodh trupit kur hani vezë

ve-1453032556-1545030

Vezët janë një ushqim i shëndetshëm kur ato janë të shëndetshme. Çfarë do të thotë kjo? Ju duhet të zgjidhni vezë organike që nuk përmbajnë hormone apo elementë të tjerë që mund të rezultojnë të dëmshëm për shëndetin. Veza këshillohet të shtohet në menunë ditore, por duhet të konsumohet në mënyrë të moderuar dhe të jetë e shëndetshme. Ja disa ...

Read More »

Mikrovalat jo të shëndetshme, ato helmojnë ushqimin tuaj

bigstock-man-microwave-dinner-into-mic-77372021-650x358

Mikrovala, ishte elementi i parë që dëgjohej për përgatitjen e ushqimeve, megjithatë tashmë duhet të keni kujdes, ngase një paralajmërim i ri shëndetësor, mund të ndryshojë gjithçka. Mikrovalat të cilat përgatisin ushqimin tuaj në mënyrë të ngadaltë, u zbuluan për herë të parë në vitin 1970, ndërkaq tani sipas një studimi ato mund helmojnë ushqimin tuaj, madje sipas ekspertëve ato ...

Read More »

Vlerat ushqyese dhe vetitë pozitive të spinaqit

21-amazing-benefits-of-spinach-for-skin-hair-and-health

Spinaqi është një nga ushqimet më të rekomanduara dhe më të shëndetshme për organizmin e njeriut. Zë vend ndër dhjetë barishtat me vlerat më të larta ushqyese për acid folik dhe përmban poashtu sasi të mëdha të vietaminës A, hekurit, kaliumit, kalciumit, zinkut dhe selenit. Të gjithë këta përbërës shërbejnë si antioksidant dhe poashtu mbështesin funksionimin tiroid. Vlerat ushqyese të ...

Read More »