Ekonomi

FMN aprovon rishikimin e parë të marrëveshjes Stand-By me Kosovën

44

Bordi i Drejtorëve të Fondit Monetar Ndërkombëtar, në mbledhjen e mbajtur dje, ka vlerësuar lart progresin e Qeverisë së Kosovës në forcimin e pozitës fiskale dhe financiare të vendit, si dhe në implementimin e reformave për rritje të qëndrueshme ekonomike. Kështu thuhet në një komunikatë të Ministrisë së Financave, sipas së cilët ky bord ka vlerësuar lart përfromanca e të ...

Read More »

Mbi 2 mijë biznese të shuara në vitin 2015

33

Trendi i shuarjes së bizneseve në Kosovë ka vazhduar edhe gjatë vitit 2015. Numri i bizneseve të shuara për një vit po konsiderohet të jetë shqetësues për ekonominë e vendit. Me shuarjen e bizneseve, po shuhen shumë vende të punës, çka rrjedhimisht kjo po ndikon në rritjen e shkallës së papunësisë në Kosovë, e cila është mbi 30 për qind. ...

Read More »

Rreth 17 mijë të punësuar gjatë 2015-s

22

  Edhe gjatë vitit që lamë pas, papunësia ka qenë problemi kryesor, me të cilin janë ballafaquar qytetarët e Kosovës. Me gjithë shifrat e larta të Qeverisë për punësimin e punëkërkuesve, sipas statistikave zyrtare, shkalla e përgjithshme e papunësisë në Kosovë ka arritur në 35. 3 për qind. Më shumë se 33 për qind e të papunëve i takojnë gjinisë ...

Read More »

Rritja ekonomike, mision i (pa)mundur

11

  Në katër vitet e fundit rritja ekonomike ka qenë në trendë edhe më të ultë se sa vitet paraprake. Rritja ekonomike më 2010 ishte 5.39 për qind, edhe viti 2011 kishte rritje mbi 5 për qind, mirëpo vitin e fundit, 2015, rritja ekonomike kishte shënuar vetëm 3.5 për qind. Në këtë rrije ekonomike ka kontribuar vetëm sektori publik, që ...

Read More »